رمضان ۲

دُر افشانی بزرگان


حضرت امام رحمة الله علیه درباره رمضان چنین مى‏سرایند:

ماه رمضان شد، مى و میخانه بر افتاد 
عشق و طرب و باده، به وقت ‏سحر افتاد            

 
افطار به مى کرد برم پیر خرابات گفتم
                 
که تو را روزه، به برگ و ثمر افتاد              


با باده، وضو گیر که در مذهب رندان 
                 
در حضرت حق این عملت ‏بارور افتاد


اراده ما گنج های بی پایانی در سینه خود دارد . هر کس معنی زندگی و سعادت حقیقی را می خواهد درک کند باید آن گنج ها را بیرون بیاورد و به کار بندد. ( ژان نینو )

عبادت خدا به زیاد خواندن نماز یا بسیار روزه گرفتن نیست ، بلکه عبادت کامل و پُر ارزش این است که شخص برای تحصیل معرفت در آفریده های خدا بسیار بیندیشد.


اصوات روحانی 

قطعه شعر  این دهان با صدای استاد شجریان


 

اذان معروف ماه مبارک


 


آشپز باشی و رمضان

شله زرد

 مواد لازم :

 

250 گرم

برنج

500 گرم

شکر

یک قاشق مرباخوری

زعفران سائیده

 یک قاشق چای خوری

نمک

یک فنجان

گلاب

50 گرم

خلال بادام

کمی

پودر پسته و دارچین

طرز تهیه:

برنج را شب قبل خوب بشویید تا آب آخرین بار آن کاملاً صاف  و زلال باشد و با یک لیوان گلاب و 4-5 لیوان آب بگذارید برنج خیس بخورد. 9 لیوان آب را در قابلمه متوسطی ریخته و بگذارید جوش بیاید، بعد برنج را اضافه کرده و آن را هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. شکر را در این مرحله اضافه کنید. خلال بادام را شسته، یک ساعت در گلاب خیس کرده و به شله زرد اضافه کنید.

چون شله زرد معمولاً زود ته می گیرد، بعد از اضافه کردن شکر باید مرتب هم بزنید که این مشکل پیش نیاید. اگر احساس کردید شله زرد شما کمی سفت شده، می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید. برای این که شله زرد شما آب نیندازد، بهتر است روی حرارت ملایم اجاق، شعله پخش کن قرار دهید و بگذارید یک ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود، یا آن که در ظرف نسوز کشیده و در فر قرار دهید.

شله زرد آماده شده را در ظرف بزرگی کشیده و بعد از ده دقیقه سطح آن را با پودر پسته و دارچین تزئین کنید و بگذارید خنک شود.

                              

رمضان ۱

دُر افشانی بزرگان


این دهان بستی دهانی باز شد
تا خورنده لقمه های راز شد

لب فرو بند از طعام و از شراب
سوی خوان آسمان می کن شتاب

اراده نیروی بزرگ و اسرارآمیزی است که بشر با کمک آن می تواند از ترقیات شگرف و بزرگی برخوردار گردد. ( فیثاغورث)


اصوات روحانی

ربنا با صدای استاد شجریان



 
زیباترین اذانی که تا بحال شنیدم
چون آدمو یاد خونه خدا میاندازه


 


آشپز باشی و رمضان

کاچی

 

مواد لازم:

2 لیوان آرد   2 لیوان شکر       250 تا 300 گرم کره    نصف فنجان گلاب 
یک قاشق چایخوری زعفران سائیده       50 گرم خلال بادام     
کمی پودر پسته و دارچین
 
طرز تهیه:

شکر را با 4 لیوان آب می گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده، زعفران حل شده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم. کره را در یک قابلمه ریخته، پس از آب شدن کره آرد را کم کم اضافه می کنیم. بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد). در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و شربت را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود. خلال بادام را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد . در صورتی که کاچی کمی سفت شد، می توانیم یک لیوان آب به آن اضافه کنیم و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد.

 در بعضی از نقاط ایران به کاچی چند عدد تخم مرغ اضافه می کنند و در آن را می گذارند تا تخم مرغ ها خودش را بگیرد. معمولاً این نوع کاچی را برای خانم های تازه زایمان کرده، می پزند.

برای تزئین روی کاچی می توانیم از پودر دارچین و پودر پسته استفاده کنیم.

نکات تغذیه ای :

کاچی یک دسر ایرانی می باشد، ولی می توان آن را در شام به عنوان غذا به همراه نان میل کرد. کاچی به علت دارا بودن آرد و کره دارای انرژی زیادی می باشد و با افزودن تخم مرغ این انرژی بیشتر می شود. به عنوان مثال، انرژی حاصل از کره و آرد، به تنهایی، با مقادیر داده شده در تهیه این کاچی ، 3115 کالری می باشد که انرژی قابل توجهی است. به همین دلیل برای افراد لاغر و کسانی که دچار ضعف می شوند، دسر مناسبی می باشد.